Na zijn voetballoopbaan wil Lisandro Magallán graag een nieuwe carrière als  advocaat beginnen. De Ajax-aanwinst wil dan ook zijn rechtenstudie in Amsterdam vervolgen.

De 25-jarige Argentijn behaalde afgelopen maand, behalve de finale van de Copa Libertadores met Boca Juniors, ook zijn propedeuse van rechtenstudie aan de universiteit van Buenos Aires. “Ik ben een groot deel van de dag lichamelijk bezig. Trainen, spelen. Als ik studeer, vind ik daar een bepaalde rust in. Ik wil mijn hersenen ook aan het werk houden”, zegt de verdediger in het Algemeen Dagblad. “Als mens moet je niet met één ding bezig zijn. Het is goed om je te ontwikkelen. En voetballen kun je niet je hele leven. Na mijn carrière word ik advocaat.”

Volgens Magallán zijn de advocatuur en de voetbalwereld niet zo verschillend als ze lijken. “Als advocaat verdedig je ook mensen, net zoals ik nu op het veld doe. Bij ons thuis kwam opleiding vroeger voor voetbal. Mijn ouders wilden per se dat ik genoeg aandacht aan school zou besteden. Ik ben God en hen dankbaar dat ik die mogelijkheid heb gehad.”