© Proshots

Danny Makkelie gaf Ajax drie minuten voor tijd een discutabele strafschop. Arek Milik schoot de Amsterdammers vanaf de stip op gelijke hoogte, waardoor Ajax op doelsaldo eerste blijft van de Eredivisie. De scheidsrechter baalt na afloop van het moment. “Nu ik de beelden terugzie, had ik de strafschop niet gegeven. Het was een eigen beslissing en ik hoor dat er heel discussie en consternatie over is. Daar zit niemand op te wachten. Ik ook niet”, vertelt Makkelie in gesprek met FOX Sports.

“Iedereen praat nu over dat ene moment. Over de rest van de wedstrijd heeft niemand het meer. Dat zijn momenten die je als scheidsrechter niet wilt meemaken”, vervolgt de leidsman van Ajax – FC Utrecht. “Op dit moment kan je er vrij weinig meer aan doen. Het zou ook erg makkelijk zijn om te zeggen dat het met een videoscheidsrechter niet was gebeurd. Dat hebben we nog niet, dus ik moet het nu zelf doen.”

Hoewel Makkelie zijn blunder toegeeft, kon hij er naar eigen zeggen in het veld weinig aan doen. “Ik stond links achter Milik. Ik sta in die positie en zie het contactmoment. Ik was de bal kwijt, ja… Zeg het dan maar. Het kan goed gaan, maar het kan ook fout gaan voor de scheidsrechter. In dit soort gevallen ben je de schlemiel als scheidsrechter en kan je er flink naar zitten.”