Ajax heeft opnieuw het management van Rafael van der Vaart benaderd, zo meldt de Telegraaf. Dit moet leiden tot een terugkeer van de huidige speler van Hamburger SV, dat de gewenste ervaring zou moeten opvullen.

Bronnen rondom de speler melden dat Van der Vaart niet direct afwijzend op de interesse heeft gereageerd. Echter wordt wel aangegeven dat een bod van een andere club, dat een veelvoud is van het salarisplafond in Amsterdam, in de weg zou kunnen staan. Daarnaast heeft Van der Vaart behoefte aan een meerjarige verbintenis en zo ver wil Ajax niet gaan. Ook dit zou dus een struikelblok kunnen zijn.

Ajax wil de middenvelder annex aanvaller de kans bieden zich door het slechte seizoen bij HSV – mede door blessures en slechte resultaten – weer wat meer te laten opbloeien. In de voorronde van de Champions League (en wie weet het vervolg daarvan) en de Eredivisie zou het mogelijk zijn om zich weer in de kijker te spelen bij bondscoach Guus Hiddink van Oranje, waardoor het EK in 2016 weer tot de mogelijkheden behoort. Daarna zou de Heemskerker alsnog voor een productief avontuur kunnen kiezen.

Het is nog niet bekend wat trainer Frank de Boer van plan is met de routinier. Aan het begin van dit seizoen zag hij de oud-speler van onder meer Real Madrid en Tottenham Hotspur al graag een terugkeer naar Amsterdam maken en zou hem dan graag als spits willen laten fungeren. Tevens kan VdV met zijn ervaring de jonge aanstormelingen als Davy Klaassen en Joël Veltman uit de wind houden. Ajax nieuws Ajax1.nl