Gregory van der Wiel staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester City. De rechtsback van Ajax komt echter pas in beeld als Daniel Alves zijn contract bij FC Barcelona verlengd.

City is erg gecharmeerd van het tweetal en zal in de zomer een poging wagen op de transfermarkt. Van der Wiel lijkt een meer realistisch doel voor de Engelsen, die echter eerst aan zullen kloppen bij Barcelona. Roberto Mancini is op zoek naar een opkomende rechtsback en ziet in Alves de speler bij uitstek om die leemte in te vullen, weet Goal.com.

Alves is al lange tijd in gesprek met Barça over een nieuw contract. De onderhandelingen verlopen stroef, waardoor City zijn kans schoon ziet. De huidige overeenkomst van Alves in Catalonië loopt tot 2012. The Citizens hebben ik de zomer ruim 25 miljoen over voor de Braziliaan, terwijl Barcelona vorige zomer een prijskaartje van vijftig miljoen op Alves had geplakt.

Aangezien Alves tóch bij Barcelona lijkt te blijven, is Van der Wiel een realistischer optie voor City. De international, wiens contract medio 2013 afloopt, moet 22 miljoen kosten. In januari klopte de ploeg van Mancini ook al aan bij Ajax voor Van der Wiel en Luis Suarez. Laatstgenoemde vertrok naar Liverpool, terwijl Ajax Van der Wiel niet liet gaan.

Foto: afdb.nl – Oscar