© Proshots

Matthijs de Ligt lijkt onhoudbaar voor Ajax. De centrumverdediger gaf al eerder aan te willen vertrekken uit Amsterdam en volgens City Watch zou Manchester City maar liefst 60 miljoen euro over hebben voor de 18-jarige verdediger. De stopper heeft nog een contract tot medio 2021 bij Ajax, dat dus in de positie is om een hoge transfersom te vragen.

Het talent werd onlangs nog nadrukkelijk gelinkt aan Tottenham Hotspur dat 55 miljoen euro zou hebben geboden. Ajax sloeg dit bod direct af aangezien ze al eerder aangaven geen 18-jarigen te willen verkopen. Toch denkt Tottenham een oplossing te hebben. Football London schrijft namelijk dat de Engelse topclub Marcus Edwards zou willen ruilen voor Matthijs de Ligt. De aanvallende middenvelder staat in de belangstelling van diverse clubs uit Premier League, Championship en de Bundesliga.

Mocht de Ligt voor een bedrag van 60 miljoen vertrekken, dan kan hij in één klap twee transferrecords breken. Davinson Sánchez vertrok afgelopen zomer voor 40 miljoen euro naar Tottenham Hotspur, maar kan door De Ligt afgelost worden als duurste Ajacied én duurste Eredivisie-speler ooit.