Op 1 januari opent de winterse transferwindow en dus draait de geruchtenmolen op volle touren. Volgens The Times-journalist Duncan Castles wil Manchester United zich serieus in de strijd mengen om de handtekening van Matthijs de Ligt.

United zette onlangs trainer José Mourinho op straat en onder de nieuwe coach, de Noor Ole Gunnar Solskjær, zijn de Mancunians weer opgeleefd. Toch is men in Manchester nog alles behalve gerust in de staat van de verdediging.

Om de laatste linie een kwaliteitsimpuls te geven, willen The Red Devils een poging gaan doen om Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt te verleiden tot een transfer naar de Premier League. Volgens Castles is Man United-chief Ed Woodward bereid tot het doen van een ‘major investment’ in de aanvoerder van De Ligt.

Overigens is de kans klein dat De Ligt deze winter naar Manchester vertrekt. Marc Overmars gaf al diverse malen aan dat een vertrek in januari onbespreekbaar is. Bovendien heeft United concurrentie van onder meer Barcelona, Man City en Juventus.

De drie beste Ajax voetballers van de eerste seizoenshelft 2018/2019