© Proshots

Er is nog voldoende werk aan de winkel voor Marcel Keizer na het 2-1 verlies tegen Heracles Almelo. Het resultaat komt hard aan bij de hoofdtrainer, zo vertelt hij in een interview met Fox Sports. “Het komt altijd hard aan als je dit verliest. En als het onnodig is, dan is het helemaal verschrikkelijk.”

Keizer is vooral niet tevreden over de manier waarop zijn ploeg na de 1-0 voorsprong voetbalde. “Wat ik vooral met de groep wil bespreken is het gedeelte na de 1-0 dat we daar niet gecontroleerder kunnen spelen, de tegenstander even uit de tent lokken met positiespel en dan toeslaan. We lopen toch allemaal naar voren om de 2-0 of 3-0 te maken. Die moet je uiteindelijk ook wel maken, maar niet op de manier waarop we het nu gedaan hebben.”

Een kwartier voor tijd kwam Huntelaar in de ploeg. De spits kreeg samen met Dolberg maar weinig goede voorzetten afgeleverd, zo vindt Keizer. “Ik heb inderdaad niet veel goede voorzetten gezien, maar ook een aantal voorzetten waar de veldbezetting voor de goal niet voldoende was. We komen dus wel tot de eindfase, maar het is niet goed genoeg om daar echt toe te slaan. (…) Met Klaas Jan heb je eigenlijk alles wat je aanvallend te bieden hebt, met Dolberg, Huntelaar, Younes en Kluivert. Dus dan heb je alles in het veld staan. Dan probeer je te voetballen, maar de laatste 10 minuten hebben we meer de lange bal gezocht”, aldus Keizer.