Ajax heeft in de jacht op de 33e landstitel duur puntverlies geleden. Het stugge NAC hield de Amsterdammers op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Het niveau was, ondanks de spanning, niet bijster hoog.

De wedstrijd begon niet goed voor Ajax. Al na zes minuten moest Siem de Jong het veld verlaten met een hamstringblessure. De aanvoerder, die dit seizoen veel blessureleed kende, kon alweer vroeg douchen. Sigthórsson was zijn vervanger. Het eerste kwartier gebeurde er vrij weinig, op wat afstandsschoten van Blind en Serero na. Ook NAC kreeg een eerste mogelijkheid; Veltman lette goed op en werkte de bal weg. Ajax speelde rommelig en gaf veel dieptepasses die niet aankwamen.

Na ruim een half uur voetballen moeten de Ajacieden op voorsprong komen na een lekkere bal van Serero op Sigthórsson. De inzet van de IJslander eindigde alleen net naast het doel. Ajax kon nog geen twee minuten later opgelucht ademhalen. De Roover kreeg twee uitstekende mogelijkheden achter elkaar, maar twee keer redde Cillessen Ajax. De wedstrijd leek nu pas echt ‘open’ want de Amsterdammers kregen veel meer kansen. Serero kreeg de bal van Schöne nadat Sigthórsson de aanval opzette. Hij schoot net niet raak, kreeg de bal direct weer terug en speelde Goalbeinn aan. Maar ook zijn inzet ging naast. Uit de daaropvolgende corner kopte Klaassen net over en ook een schot van Kishna was bijna raak.

NAC kwam veel sterker en gretiger uit de kleedkamers en zette Ajax goed vast. De eerste kansjes in de tweede helft waren dan ook voor de club uit Breda. De passing bij de landskampioen was op zijn zachts gezegd matig. Op het oog makkelijke ballen werden simpel ingeleverd. De Ajacieden mochten niet klagen dat NAC niet profiteerde.

Ajax begon meer aan te zetten en zocht steeds nadrukkelijker de aanval. Invaller De Sa leverde enkele voorzetten af op Sigthórsson. De spits kon er alleen geen goed vervolg aan geven. NAC had steeds meer overtredingen nodig om aanvallen van Ajax te onderbreken. Het leverde de Brabanders dan ook meerdere gele kaarten op. De Sa kreeg zelf ook nog een klein kansje, maar het schot belandde in het zijnet. Trainer De Boer zal ook niet tevreden zijn geweest met de 0-0 tussenstand en greep in. Een kwartier voor tijd bracht hij Bojan in voor Poulsen.

Tien minuten voor tijd kreeg NAC ook een grote kans, maar Cillessen redde. Beide clubs hadden meer ruimte en dat leidde ook tot een mogelijkheid voor De Sa. Er was wel sprake van een slotoffensief van Ajax, maar dat resulteerde niet in kansrijke doelpogingen. Ajax verliest erg dure punten.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Klaassen, Poulsen (’77 Bojan), Serero; Schöne, De Jong (‘7 Sigthórsson), Kishna (’60 De Sa)