Ajax heeft zichzelf enorm te kort gedaan uit bij ADO Den Haag, waar het vaak lastig is voor de Amsterdammers ging het ook dit keer uiterst moeizaam. Een overwinning was voor Ajax cruciaal met het oog op de topper tussen PSV en Feyenoord, die later die dag werd afgewerkt.

Ajax begon goed aan de eerste helft, Marcel Keizer begon met Frenkie de Jong en Klaas-Jan Huntelaar aan de wedstrijd. Ook Justin Kluivert mocht starten, hij kreeg de voorkeur boven David Neres. Dat Kluivert gemotiveerd was liet hij al snel zien, na een actie laat de rechtsbuiten zich vallen, Nijhuis bestrafte de schwalbe met een gele kaart. Al snel was duidelijk dat dit ADO Den Haag niet in staat was het Ajax lastig te maken. De kansen stapelde zich op, echter was Ajax niet dodelijk genoeg om in de eerste helft aan het doelsaldo te werken. Na een aantal grote kansen voor zowel Younes als Kluivert is het uitgerekend aanvoerder Joël Veltman die de 1-0 op het scorebord zet. Hakim Ziyech legt uit een vrije trap de bal perfect op het hoofd van de aanvoerder, die de bal netjes in de lange hoek kopt. Na deze goal was er niet veel spektakel meer te beleven, Ajax was veruit de betere ploeg maar wist ADO niet volledig bij de keel te grijpen. Met een 1-0 tussenstand gingen beide teams rusten.

In de tweede helft komt Ajax duidelijk veel minder gemotiveerd uit de kleedkamer. ADO Den Haag krijg meer grip op de wedstrijd door toedoen van Ajax. Uiteindelijk resulteert dit in de 1-1, de bal komt uit de kluts voor de voeten van Johnsen, waar iedereen van Ajax staat te slapen kan de spits de bal hard langs Onana werken. Ajax krijgt nog drie gele kaarten, Joël Veltman krijgt na protesteren de gele kaart van scheidsrechter Nijhuis. Ook Donny van de Beek krijgt de gele kaart, hij lijkt de bal te spelen maar neemt ook de speler mee, ook dit bestraft Nijhuis met een gele kaart. Dat was niet de laatste kaart die de arbiter in dienst voor Ajax trok, ook Lasse Schöne krijgt de gele kaart gepresenteerd nadat hij Becker een halt toe riep. Ajax probeerde in de laatste 15 minuten nog om de 1-2 op het scorebord te zetten, maar dit lukte de Amsterdammers niet.