Ajax heeft Matthew Amoah in het vizier als tweede spits bij Ajax. De huidige spits van NAC zou de aanval kunnen versterken als Geoffrey Castillion nog niet klaar wordt bevonden voor het grote werk.

„Amoah is de revue gepasseerd”, bekende Frank de Boer in Duitsland. „We zullen daar de komende dagen heel zorgvuldig naar kijken.”

Volgens de trainer van de Amsterdammers zullen de voor- en nadelen tegen elkaar worden weggestreept. „Hij is ervaren, maar normaal worden er liever geen oudere spelers aangetrokken. Het is best lastig. Ik moet me afvragen wie ik in de Champions League in de spits opstel als Kolbeinn Sigthorsson geblesseerd is.” Siem de Jong of Amoah? „Precies, als ik voor Siem kies, hoeft Amoah of iemand anders niet te worden gekocht.”

Overigens is het nog geen uitgemaakte zaak dat Castillion niet het vertrouwen krijgt. „Ik heb vertrouwen in Geoffrey. Maar hij heeft weer wat vocht in zijn knie en we kunnen niet te lang wachten.” Verkoop is volgens De Boer geen optie. „Dan spreek je over verhuur. Maar dat beslissen we alleen als dat beter voor Ajax en beter voor Geoffrey is.” RKC zou in de markt zijn. „Een mooie club als we verhuren”, aldus De Boer.