Matthijs de Ligt verlaat Ajax niet voordat hij een prijs heeft gewonnen met de Amsterdamse club. De verdediger kreeg deze stelling voorgelegd in het programma Voetbal Inside, en beantwoorde deze met ‘ja’.

“Ik denk dat je als Ajax altijd voor de prijzen moet spelen, dat ambieer je als speler”, ligt De Ligt toe. “Zolang ik bij Ajax speel, wil ik prijzen winnen. Dat is dit seizoen niet anders.” De aanvoerder krijgt de geruchten mee over interesse van buitenlandse topclubs. “Ja, dat gebeurt gewoon. Je krijgt weleens wat mee en je hoort weleens wat. Ik probeer mezelf te focussen op het voetbal en hoe ik beter kan worden. Dat lukt bij Ajax nu wel aardig.”

Volgens De Ligt is de huidige selectie van de Amsterdammers goed genoeg om zich te plaatsen vor de groepsfase van de Champions League. “We moeten ons niet overschatten, maar we zijn wel in staat om de Champions League te halen. Dat hebben we tegen Sturm Graz laten zien, al wordt elke voorronde wel moeilijker.”

Eerst moet er afgerekend worden met Standard Luik, waarna een mogelijke confrontatie met Dynamo Kiev of Slavia Praag wacht. “Het zal moeilijk worden tegen Standard Luik. Misschien kunnen we meer informatie vergaren omdat zij uit België komen. We zullen goed voorbereid moeten zijn. Of het een voordeel is dat we eerst uit spelen? Dat weet ik niet. Als je eerst thuis een goede uitgangspositie kunt neerzetten, is dat ook wel prettig.”

SFEERBEELDEN: Sturm Graz – Ajax