Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Azor Matusiwa is inmiddels officieel gepresenteerd bij FC Groningen. De middenvelder tekende een contract voor 4 seizoenen.

Matusiwa werd afgelopen seizoen door Ajax verhuurd aan De Graafschap, waar hij al snel een publiekslieveling werd. Hoewel hij het daar naar behoren deed, liet Ajax hem al voor het einde van het seizoen weten dat er voor hem geen toekomst in Amsterdam zou zijn.

In Groningen zijn ze erg blij met zijn komst: “We zijn heel blij met de komst van Azor. Hij is een speler die in onze ogen bijzonder goed past bij FC Groningen. Hij is een moderne middenvelder, dynamisch en veelzijdig. Azor heeft een enorme drive en beschikt over duelkracht en een winnaarsmentaliteit. Hij heeft een goede opleiding gehad bij Ajax en het afgelopen halve jaar in Doetinchem laten zien ook te kunnen strijden in de Eredivisie. Azor kan daarnaast vooral goed voetballen en we zijn dan ook blij dat hij ervoor heeft gekozen zijn carrière te vervolgen bij FC Groningen”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website.