© Proshots

Azor Matusiwa draait een goed seizoen bij Jong Ajax. De middenvelder maakt een goede ontwikkeling door en speelt met zijn team nog voor het kampioenschap in de Jupiler League. Het contract van het 19-jarige talent loopt deze zomer af. Zelf hoopt hij op een langer verblijf in Amsterdam. “Ik hoop het. Ik kan er op dit moment nog niet heel veel over zeggen, maar binnenkort gaan jullie daar wel meer over horen”, zegt Matusiwa voor de camera van AT5.

Dit seizoen hebben Michael Reiziger en Winston Bogarde de leiding over Jong Ajax. “Daar hebben we heel erg veel aan. Zij geven heel veel advies aan ons mee. We hebben twee trainers die een top-carrière hebben gehad. Daar nemen wij ook een voorbeeld aan. Ze geven iedere dag weer adviezen aan ons en die proberen we mee te nemen in de wedstrijden.”

Komende maandag staat de inhaalwedstrijd tegen NEC op het programma. De Amsterdamse beloften gaan er alles aan doen om kampioen te worden, zo laat Matusiwa weten. “Ja, daar gaan we alles aan doen. Alleen dan moeten we niet zo’n tweede helft gaan spelen als tegen FC Emmen, want op die manier gaven we bijna het kampioenschap hier uit handen. We moeten er maandag vol tegen aan gaan en die wedstrijd winnen. Als we dat doen dan hebben we alles nog in eigen hand, dus daar gaan we uiteraard vol voor. Daarna komen met Volendam-uit en MVV-thuis geen makkelijke wedstrijden, dus we moeten zorgen dat de kampioenspanning geen rol gaan spelen.”