Ajax staat woensdag tegenover Sturm Graz, in de eerste ontmoeting van de tweede Champions League-voorronde. Oostenrijker Maximilian Wöber kent de ploeg waarschijnlijk het best van alle Ajacieden. De verdediger waakt voor onderschatting, maar denkt dat Ajax de betere ploeg heeft.

“Als we een goede dag hebben, dan maakt Sturm weinig kans,” vertelt Wöber tegen het Oostenrijkse Nachrichten. “Ik bekijk bijna alle wedstrijden van Rapid Wien, dus ik ken de competitie goed. Hoewel we Sturm in Nederland niet echt kennen, mogen we de ploeg niet onderschatten.” De 20-jarige linkspoot verwacht dat Ajax de aanval zal zoeken tegen Graz. “Wij willen altijd domineren en de wedstrijd dicteren. Dat zal tegen Sturm niet anders zijn.”

Sturm onderging deze zomer de nodige wijzigingen. Maar liefst acht spelers vertrokken en er werden zes nieuwelingen binnengehaald. Dat kan volgens Wöber twee kanten op werken. “Ik denk dat ze een aardig elftal hebben, maar het gaat afhangen van het verloop van de voorbereiding en hoe ze als elftal op elkaar ingespeeld raken. We kennen de resultaten van hun oefencampagne en die waren allemaal goed.”

‘Ten Hag beschikt in duel met Graz over duo’