Noussair Mazraoui is tevreden over het optreden van Ajax gisteravond. Hoewel de Amsterdammers volgens hem nog wel meer hadden kunnen en mogen scoren, komt het eerste belangrijke doel van de selectie in zicht: plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. “Het is een grote doelstelling van ons en als we dat halen, ook voor het Nederlands voetbal, is dat gewoon top”, vertelt de rechtsback in gesprek met AT5.

“Ik had wel wat last van kramp, maar die laatste minuten moet je gewoon op mentaal-gebied doorzetten”, vervolgt hij. “We maakten de kansen vandaag snel af, waardoor je het jezelf gewoon veel makkelijker maakt. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Al hadden we nog wel wat vaker kunnen scoren.”

Champions League

Volgende week dinsdag speelt Ajax de returnwedstrijd in Kiev. “Als we daar snel weten te scoren dan is de hoop bij hun weg en wordt het stadion ook stiller. Dan moeten we het gewoon goed uitspelen. Als kleine jongen kijk je de Champions League op tv en nu is het zo dicht bij. Nog één wedstrijd en we hebben het gehaald.”