Na al het blessurenieuws van deze week, is er eindelijk goed nieuws omtrent de fitheid van de Ajax-selectie. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de mogelijke kampioenswedstrijd tegen AZ, maakt Erik ten Hag bekend dat Noussair Mazraoui en Steven Berghuis weer fit genoeg zijn. Waarschijnlijk zullen beide spelers dit weekend dus ook in de basis starten.

Daarnaast meldt Ten Hag dat ook Edson Alvarez en Devyne Rensch weer volledig fit zijn. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Alvarez en Rensch zullen starten tegen AZ. Zo heeft Kenneth Taylor de afgelopen weken meer dan verdienstelijk de basisplek van Alvarez overgenomen. Verder zit er voor Rensch ook geen basisplaats in, nu ook Mazraoui weer fit is.

Ook laat Ten Hag zich uit over Mohamed Ihattaren. Volgens Ten Hag moet de middenvelder nog steeds meer wedstrijdritme opdoen, voordat hij een basisplaats bij het eerste elftal kan verkrijgen. Desalniettemin prijst Ten Hag de kwaliteiten van Ihattaren en stelt de oefenmeester dat Ihattaren een belangrijke speler voor Ajax kan worden.

Tijdens de persconferentie werden er ook vragen gesteld omtrent Ten Hag zijn vertrek naar Manchester United. Hier wilde de trainer echter geen antwoord op geven. Ten Hag gaf meermaals aan dat zijn focus volledig bij Ajax ligt.