Noussair Mazraoui was zondag tijdens de zware 6-2 nederlaag tegen Feyenoord in Rotterdam een van de zwakkere schakels aan Ajax-kant, zo constateerde ook Kenneth Perez. De analist denkt dat de rechtsback na de zware eerste seizoenshelft en zijn recente blessure niet helemaal okselfris meer is.

“Ik denk dat Mazraoui gewoon helemaal op is, om hem een beetje te beschermen”, zegt de oud-speler van Ajax bij Natafelen van FOX Sports. “Hij is van nul spelen naar alles spelen gegaan. Van alle indrukken in de Champions League, Nederlands elftal (de keuze voor Oranje of Marokko, red.)… Ik denk dat hij fysiek gewoon helemaal op is.”

“Het kan ook zijn dat je in de eerste seizoenshelft in een roes leeft. Dan tijdens de break komt alles eruit. Hij moest ook al vroeg gewisseld worden tegen sc Heerenveen vanwege zijn kuit”, aldus Perez over de 21-jarige vleugelverdediger, die dit seizoen al 31 wedstrijden speelde voor Ajax en daarin goed was voor vier doelpunten en evenveel assist.

Toch was Mazraoui volgens Perez niet de enige Ajacied die teleurstelde in de Klassieker. Het was echt bizar dat hij (Erik ten Hag, red.) Dusan Tadic niet wisselde. Hij haalde Donny van de Beek eraf, die echt wel arbeid leverde en in de zestien probeerde te komen. Tadic deed werkelijk waar helemaal niets. Ziyech speelde ook niet goed, maar was wel bedrijvig en schoot nog op de paal.”