Noussair Mazraoui is in de eerste twee officiële wedstrijden van het seizoen direct goed voor twee assists. Bij de 0-2 tegen Sturm Graz gaf de rechtsback de bal hard en laag voor op de inlopende Dusan Tadic. Het was precies zoals de Serviër het in de rust had aangegeven, zo laat Mazraoui weten aan Ajax Life.

“Ik kreeg de bal in de diepte en haalde de achterlijn. Dat was trouwens echt een goede bal van Carel Eiting met buitenkantje links”, begint hij te vertellen over Ajax’ tweede doelpunt. “Tadic had mij in de rust al gezegd: luister, als je de bal hebt en je bent bij de achterlijn, geef de bal dan laag en strak voor tussen de verdediger en de keeper. Ik zorg dan dat ik daar sta. Twee minuten later was precies dat ook het geval. Het ging exact zoals hij voorspelde, dus dat was wel echt gaaf. Het was een goede goal!”

Mazraoui kreeg in de eerste twee officiële wedstrijden dus de voorkeur boven Rasmus Kristensen. Over een gewonnen concurrentiestrijd wil het talent echter nog niet spreken. “Ik denk dat het daarvoor nog te vroeg is. Dat kun je na twee wedstrijden echt nog niet zeggen. Ik moet het gewoon elke wedstrijd die ik krijg opnieuw laten zien. Stel dat ik volgende wedstrijd heel slecht speel en het duel erna weer niet goed, dan krijgen anderen gewoon een kans. Kijk, we hebben meer goede voetballers voor dezelfde plekken, dus je moet gewoon echt presteren als je wordt opgesteld.”