Noussair Mazraoui verkiest de nationale ploeg van Marokko boven het Nederlands Elftal.

Ronald Koeman probeerde de in Nederland geboren Mazraoui nog te bewegen om voor Oranje te kiezen. De Nederlandse bondscoach heeft Mazraoui echter niet op andere gedachten kunnen brengen. De vleugelverdediger gaat namelijk in op de oproep van de bondscoach Hervé Renard voor het kwalificatieduel voor de Afrika Cup met Malawi.

Mazraoui vertelt in gesprek met De Telegraaf over zijn moeilijke keuze: “Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land. De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Ik ben hier geboren en opgegroeid. Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Spelen in Oranje met teamgenoten van Ajax. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet.’’

Met de keuze voor de Marokkaanse ploeg, gaat Mazraoui zijn ‘broer’ Ziyech achterna.