Noussair Mazraoui kreeg in de uitwedstrijd tegen Sturm Graz opnieuw de voorkeur boven Kristensen. De rechtsback speelde een uitstekende wedstrijd en lijkt de aankomende tijd zeker te zijn van een basisplaats. Bij Ziggo Sport blikt Mazraoui terug op de wedstrijd.

Europa League

Mazraoui is allereerst opgelucht dat Ajax zich in ieder geval heeft geplaatst voor de Champions League. “Ik ben zeer tevreden. We hebben ze met 5-1 afgemaakt en daarmee stel je sowieso Europa League veilig. Ik denk dat we dat na vorig jaar heel graag wilden. Dat was ook een van onze doelstellingen om Europees te spelen. En nu willen we doorpakken om Champions League te behalen.”

Eigen spel

“Ik speel nu twee wedstrijden in de basis. Voor mijn gevoel heb ik het niet slecht gedaan”, analyseert Mazraoui zijn eigen spel. “Ik heb nu twee wedstrijden, twee assists. Dat zijn statistieken, maar het spel zelf is ook gewoon belangrijk en ik vind dat ik dat wel oké invul. Dan ligt het aan de trainer of hij daar tevreden mee is en of ik een vaste basisplaats heb veroverd.”

Kritiek

Na de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz kreeg de rechtsback de kritiek dat hij de ruimte op de rechterkant niet benutte. Mazraoui deelt de kritiek voor een deel. “Ik ben er deels mee eens, maar ook weer niet. Ze weten niet precies wat er achter de schermen wordt uitgelegd.”