© Proshots

Ajax drong dinsdagavond tegen Dinamo Kiev door tot de groepsfase van de Champions League. Direct na het fluitsignaal brak een groot feest uit in de kleedkamer van de Amsterdammers. “Heerlijk, wat een ontlading. Het is echt geweldig. We bereiken dit als team en we hebben er hard voor gevochten. Drie voorrondes overleefd en dan is dit natuurlijk geweldig”, reageert Mazraoui in een interview met Veronica.

Vele kansen

Het was een wonder dat de uitwedstrijd in Oekraïne in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. Het regende namelijk kansen, vooral voor Ajax. “Eerlijk is eerlijk, ik denk dat we er vandaag minimaal één hadden moeten scoren. Vandaag wilde de goal gewoon niet en dan is het belangrijk dat we wel de nul houden achterin. Dat hebben we perfect gedaan vandaag.”

Grootste deel wedstrijd controle

Ajax bleek in de uitwedstrijd opnieuw de sterkste. Alleen in de eerste tien minuten hadden de Amsterdammers het zwaar. “In de eerste helft hadden we het even lastig. Daarna pakten we de controle. We dachten dat we in de tweede helft de eerste vijf a tien minuten opnieuw storm zouden krijgen, alleen toen begonnen wij meteen met de kansen en dan pak je eigenlijk de storm van hun af.”

Stormachtige ontwikkeling

Mazraoui zelf maakt een stormachtige ontwikkeling door. De jongeling heeft een basisplaats verovert op de rechtsbackpositie. “In het begin is het natuurlijk wel aanbikken. Je maakt ook af en toe foutjes, bijvoorbeeld Standard Luik-uit met de penalty. Dat zijn fouten waarvan ik moet leren en die ik eigenlijk nooit meer moet maken. Dat is eigenlijk de bedoeling van deze potjes en de fouten die je maakt.”

Mooie tegenstanders

Nu Ajax zich heeft geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, hoopt Mazraoui op mooie tegenstanders. “Ik hoop dat we tegen mooie ploegen komen en tegen fantastische spelers spelen waar we tegenop kijken en waar we van dromen om tegen te spelen. En dan ook die gewoon aanpakken, dat zou geweldig zijn.”