Sinds kort is Noussair Mazraoui basisspeler bij Ajax. Een jaar terug zagen waarschijnlijk maar weinig mensen dat aankomen. Hij speelde in Jong Ajax zelfs nog een tijdje als enige met een amateurcontract.

Weggestuurd

Ook Mazraoui zelf kan af en toe nauwelijks geloven dat het hem toch is gelukt: “Ik was realistisch. De jeugdopleiding is een lang traject en je krijgt vanaf het begin te horen dat misschien één iemand of zelfs niemand het eerste gaat halen. Het ging in de jeugdopleiding ook niet soepel met mij. Ik heb vaak gedacht: ik ga weggestuurd worden”, vertelt hij bij Inside Ajax.

Vaste rechtsback

Maar hij werd niet weggestuurd en dus speelt hij inmiddels al 12 jaar bij Ajax, waarvan dit jaar zijn doorbaak moet zijn. De blessure van Joel Veltman geeft hem de ruimte om te laten zien dat hij de rechtsback van Ajax moet zijn: “Ik heb tot de winterstop de tijd om de trainer te laten zien dat ik de rechtsback moet zijn. Je kunt de keuze van de trainer zeker beïnvloeden”. zo denkt hij.

In huize Mazraoui zijn ze hoe dan ook trots: “Het shirt van mijn debuut hangt nu in de woonkamer, zo trots zijn mijn ouders.”

Labyad is realistisch: “Ik ben geen Messi”