Noussair Mazraoui heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De rechtsback ligt nu vast tot medio 2022, zo laat Ajax weten via de officiële kanalen.

De 21-jarige speler uit de jeugdopleiding maakte ruim een jaar geleden zijn debuut in het eerste van Ajax en is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Erik ten Hag. “Noussair is nog maar 21 jaar en op meerdere posities inzetbaar. We hebben goede gesprekken gevoerd met zijn agent Mustapha Nakhli over zijn toekomst. Natuurlijk kan ook hij naar het buitenland, maar het is goed dat zij beiden ook vinden dat een langer verblijf bij Ajax het beste voor ‘Nous’ is”, zo laat een blije Marc Overmars weten op Ajax.nl.

Erg tevreden

Ajax is erg tevreden over de ontwikkeling en prestaties van de voormalig jeugdspeler. “Wij zijn erg tevreden over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Hij toont aan dat doorzettingsvermogen een belangrijke kwaliteit is om te koppelen aan voetbaltechnische vaardigheden die hij bezit. Hij heeft zich de afgelopen jaren op een geweldige manier omhoog geknokt en is het predikaat ‘talent’ voorbij,  maar hij kan hier nog veel meer stappen maken, daar zijn wij van overtuigd”, besluit Overmars.

Ten Hag: “De lat moet hoog worden gelegd”