Ajax boekte dinsdagavond een historische zege op Real Madrid. De Amsterdammers plaatsten zich door de 1-4-zege voor de kwartfinale (!) van de UEFA Champions League. “Dit is geschiedenis. Zo lekker om dit mee te maken. Ik heb er geen woorden voor. We hadden zeker hoop om te kunnen stunten hier, want zonder hoop kan je dit niet doen. Het uitvak was geweldig. We kwamen snel op 0-1 en dan met ons eigen publiek erachter, geweldig”, laat Noussair Mazraoui weten aan AT5.

VARwell

Dusan Tadic scoorde op geweldige wijze de 0-3. Even daarvoor had Mazraoui de bal nét wel of nét niet binnen gehouden met een sliding. De VAR moest er vijf minuten over doen om te constateren dat de bal binnen bleef. “Ik maakte een sliding en wilde de bal binnen houden. Zij zouden misschien gaan denken dat ik de bal uit zou laten rollen, dus dacht ik dat ik misschien door kon spelen als ik hem binnen kon houden.  Ik weet niet echt of ik hem binnen hield. Toen scoorde Dusan en kwam de VAR erbij, dus toen twijfelde ik. Het duurde lang, maar was een goal.”

Trots

Ajax won met 1-4 en kreeg wederom een staande ovatie in Madrid, net als na de 0-2-zege op Real.  “We hebben onszelf, de club, de fans, Amsterdam trots gemaakt. Ik heb er geen woorden voor eigenlijk.”

Ten Hag: “Dit zit dicht tegen perfectie aan”