Frank de Boer gaat in een uitgebreid interview in het NUsport-magazine van deze week onder andere dieper in op de clash met Mounir El Hamdaoui. Daarin geeft hij aan dat hij niet de enige was die zich stoorde aan het gedrag van de verbannen aanvaller tijdens de rust van het bekerduel tegen RKC Waalwijk, twee weken geleden.

Vlak voor jullie laatste botsing zei je: hij is heel goed bezig. Na die botsing noemde je hem ‘lastiger dan anderen’. Hoe moet ik dat rijmen?
“Hij wás ook heel goed bezig. Alleen zijn gedrag in de rust van het duel tegen RKC tolereerde ik niet. Niet alleen ik, wel meer mensen. Maar op zijn inzet op de trainingen heb ik niets aan te merken. Nog steeds niet.”

Wat is nu je tactiek met El Hamdaoui?
“Niets bijzonders. Niemand is belangrijker dan Ajax. Mounir niet, Christian Eriksen niet, Demy de Zeeuw niet en ik ook niet. Mounir kan heel belangrijk voor ons zijn. Vaak is hij beslissend. Op die positie staat hij en die kwaliteiten heeft hij.”

”Maar ik wil ernaartoe dat we niet afhankelijk zijn van één persoon. Soms kan ook Christian of Siem (de Jong) beslissend zijn. Dat besef moet er bij iedereen zijn. Dat er niet één ster is, maar dat er meerderen zijn.”

Kan dit nog goedkomen?
“De sleutel ligt bij Mounir. Op het voetbaltechnische vlak zie ik geen grote problemen. Hij kan prima spelen zoals ik het voor ogen heb, doet zijn uiterste best. Maar soms doet hij dingen die ik liever anders zie, speelt hij te veel zijn eigen wedstrijd. Aan de andere kant snap ik hem ook omdat daar zijn kwaliteiten liggen. Ik heb hem nog niet opgegeven.”

In de nieuwe NUsport gaat De Boer ook in op het cliché dat een trainer niet iedere speler voor de hele groep moet aanpakken. Verder spreekt hij openhartig en amusant over Martin Jol, Louis van Gaal, Frank Rijkaard, Guus Hiddink, Fatih Terim en zijn ambities met Ajax.

Bron: NUsport