Ajax zal komende zondag waarschijnlijk aantreden met Ricardo van Rhijn in de basis. Dit gaf Ajax-trainer Frank de Boer aan op de wekelijkse persconferentie. Door de schorsing van Mike van der Hoorn en de blessures van Jaïro Riedewald en Kenny Tete is het voor De Boer puzzelen welke spelers hij opstelt in de achterhoede. “Ik geef geen opstelling prijs, maar het is het meest logische dat Van Rhijn rechtsback zal staan”, liet de trainer doorschemeren op de persconferentie.

Volgens De Boer is het opstellen van Van Rhijn een logische keuze. “Excelsior speelt normaal 4-3-3, met een valse linkerflank. Ik kijk ook altijd naar de andere posities. Waar kunnen we ons voordeel uit halen. De ene keer spelen we met Schöne als rechtsbuiten en de andere keer weer met El Ghazi of Sinkgraven.”

Afgelopen zondag speelde Ajax tegen FC Groningen met Anwar El Ghazi in de spits. De Boer was daar niet ontevreden over. “Hij is aan het zoeken in de spits, maar hij was tegen FC Groningen wel bij twee goals betrokken. Hij is heel belangrijk geweest.” Ook de tegenstander van komende zondag kwam kort ter sprake: “Excelsior heeft goede resultaten behaald bij PSV en Vitesse. We zullen dus heel geconcentreerd moeten zijn.”