De wedstrijd tegen AEK Athene bezorgde Ajax een droomstart in de Champions League. De 3-0 overwinning op de Grieken is zelfs goed voor een eerste plaats in groep E. Maar de vraag is Ajax die toppositie volgende week nog steeds in handen heeft. Op dinsdag 2 oktober staat er namelijk een serieuze tegenstander te wachten: Bayern München. De Duitsers spelen in eigen huis, dus Ajax moet flink aan de bak om punten binnen te slepen. Wedden op een gelijkspel kan je al heel wat geld opleveren. En als Ajax tegen alle verwachtingen in weet te winnen, is je inzet helemaal veel waard. Met quoteringen van rond de 16.00 is dit volgens de bookmakers wel een behoorlijk risicovolle weddenschap. 

Bayern München: een club van wereldformaat

Bayern München behoort al decennialang tot de wereldtop. Zo is het een van de weinige clubs die de drie grote competities van de UEFA (de Champions League, de Europa League en de Europacup II) wist te winnen. Hoewel Ajax ook in dat rijtje staat, is de laatste overwinning van de Amsterdammers een stukje langer geleden. Bayern is bij elk groot toernooi een geduchte concurrent voor de andere topteams. De club is ook nog eens de kersverse kampioen van Duitsland. Seizoen 2017/2018 was zeker niet de eerste keer dat de schaal naar München ging. Sterker nog: de afgelopen zes seizoenen mocht Bayern zich landskampioen nemen.

Ajax treft aanstaande dinsdag dus een pittige tegenstander. Bovendien hebben de Münchenaren laten zien dat ze in vorm zijn. De uitwedstrijd tegen Benfica werd met 0-2 gewonnen, na doelpunten van Robert Lewandowski en Renato Sanches. De overwinning hing al vanaf de eerste minuut in de lucht. Bayern had in de wedstrijd duidelijk het overwicht waardoor Benfica in eigen huis met lege handen achterbleef. Na die eerste speelronde bezet Bayern München de tweede plaats achter Ajax, puur op basis van het doelsaldo. Maar het overnemen van die koppositie lonkt voor de Duitse club. Bij de bookmakers is Bayern München in ieder geval de absolute favoriet voor het winnen van de Champions League wedstrijd tegen Ajax.

Ajax en Bayern houden elkaar nauwlettend in de gaten

Voor de wedstrijd tegen Bayern reist Ajax af naar de Allianz Arena in het noorden van München. Op dinsdag 2 oktober vanaf 21.00 uur moet het voor de Amsterdammers gaan gebeuren. Toch wordt het een hele opgave, aangezien Bayern direct na de loting al werd bestempeld als de grote favoriet om groep E te winnen. Mark Overmars liet deze zomer al weten onder de indruk te zijn van hoe de Münchenaren de zaken aanpakken. Hij sprak zelfs de ambitie uit om ‘het Bayern München van de Eredivisie’ te worden. Dat betekent veel investeren in spelers die de club naar een hoger niveau kunnen tillen, met als het ultieme doel om de competitie te gaan domineren. Het binnenhalen van Dusan Tadic en Daley Blind is alvast een eerste stap in de richting. Ajax wil zich aan Bayern spiegelen, maar de club uit München is ook niet blind voor wat er in Amsterdam gebeurt. Volgens berichten in de media was er vanuit Duitsland de nodige interesse in Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Vooralsnog voetballen De Jong en De Ligt gewoon bij Ajax. Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer juist zij indrukwekkend voetbal kunnen laten zien in de Champions League wedstrijd tegen Bayern. 

Wedden op het duel tussen Bayern München – Ajax

De bookmakers hebben niet lang na hoeven denken om de favoriet voor deze Champions League wedstrijd aan te wijzen. Bayern München heeft met spelers als Robert Lewandowski, Franck Ribéry, Renato Sanches, James Rodriguez en Arjen Robben veel kwaliteit in huis. De ploeg heeft bovendien bewezen in vorm te zijn, waardoor de bookmakers overtuigd zijn van een overwinning voor Bayern. Het verschil in quoteringen is groot. Bij winst voor Bayern München staan de quoteringen op ongeveer x 1.20. Deze weddenschap levert dus maar weinig op. Daarnaast hoop je als Ajax-fan toch dat de Amsterdammers minstens één punt binnen weten te slepen. Wedden op een gelijkspel is wat dat betreft veel interessanter. De quoteringen gaan meteen omhoog naar ongeveer x 7.50. Durf je het aan om te wedden op winst voor Ajax, dan kan dit je gemakkelijk 16 keer (!) de inleg opleveren. En eerlijk is eerlijk: de Amsterdammers hebben al een paar goede wedstrijden gespeeld in (de aanloop naar) de Champions League. Want behalve een 3-0 zege op AEK Athene, waren er ook de drie overtuigende overwinningen in de voorrondes. Geven deze wedstrijden Ajax genoeg zelfvertrouwen om Bayern te verslaan? Of denk je dat de club uit München toch te sterk is? Neem een kijkje VoetbalGokken lees een actuele uitgebreide voorbeschouwing van Bayern Munchen – Ajax en krijg alle informatie om succesvol te kunnen wedden op deze Champions League wedstrijd.