© Proshots

Queensy Menig is het nieuwe jaar goed begonnen. De aanvaller, die door Ajax aan PEC Zwolle wordt uitgeleend, scoorde in de eerste vier duels van 2017 al drie keer. “Het tekent hoe goed ik in mijn vel zit. Ik heb veel gesproken met de trainer en hij geeft me vertrouwen. Dat heb ik nodig, zoals elk mens daar beter van gaat functioneren. Maar het klopt dat het verwachtingspatroon van de buitenwacht rond mijn persoontje hoog isDe lat ligt voor een voetballer altijd hoger als je van Ajax komt. Geen probleem, ik eis ook veel van me zelf en wil belangrijk zijn voor PEC. Mooi dat het nu lukt”, zo vertelt hij aan De Stentor.

Met een totaal van vijf doelpunten dit seizoen is Menig clubtopscorer van Zwolle; hetzelfde aantal waarmee hij zijn eerdere verhuurperiode aan PEC Zwolle afsloot. “Ik weet wat ik kan en ik ben niet verbaasd dat we nu zo sterk voor de dag komen. Al blijft het jammer dat we tegen Ajax en vooral FC Twente verzuimen onszelf te belonen.”

Menig heeft het naar zijn zin in Zwolle en denkt nog niet aan een terugkeer naar Ajax waar hij nog tot de zomer van 2019 onder contract staat. “Ajax is nu geen issue voor mij. PEC Zwolle is belangrijk nu. Deze mooie club gaan we met z’n allen in de eredivisie houden. Daarna kijk ik naar mijn eigen toekomst.”