Queensy Menig is dit seizoen door Ajax verhuurd aan PEC Zwolle. De buitenspeler maakt veel minuten voor de ploeg van Ron Jans, maar scoorde zaterdag tegen Willem II pas zijn tweede goal: “Het geeft me altijd een boost als ik scoor. Natuurlijk weet ik ook dat mijn rendement hoger moet, maar ik laat me niet gek maken. Ik ben blij dat ik hier veel minuten krijg. Als het aan mij ligt, sta ik in de laatste zes wedstrijden minimaal zes keer op het scorebord”, vertelde hij na afloop aan Ajax1.nl.

Met PEC Zwolle heeft hij als doel de play-offs om Europees voetbal te halen, daarnaast hoopt hij op het kampioenschap voor Ajax: “Ik ga natuurlijk als Ajax-supporter naar PSV – Ajax kijken, ik ken iedereen daar en hoop echt dat ze kampioen worden. Afgelopen week had ik het nog met Jaïro, Kenny en Riechedly over de wedstrijd. Het zijn de twee beste teams van Nederland, ik ben erg benieuwd hoe de wedstrijd zal lopen.”

PEC Zwolle zou zomaar een groot aandeel kunnen hebben in het beslissen van de titelstrijd, want de Zwollenaren treffen zowel Ajax als PSV nog. “Wie weet kunnen we nog een stokje steken voor het kampioenschap van PSV, of voor Ajax natuurlijk”, aldus Menig. Ajax is over twee weken de eerste tegenstander van PEC Zwolle: “Maar ik ben totaal nog niet met die wedstrijd bezig geweest. Ik meld me komende week eerst bij Oranje en daarna ga ik pas naar de wedstrijd tegen Ajax kijken. Natuurlijk is het bijzonder om tegen Ajax te spelen, maar ik heb al eerder tegen ze gespeeld. Het is voor mij just another game eigenlijk.”

Zijn doelen voor het restant van dit seizoen zijn dus duidelijk: nog minimaal zes keer scoren en de play-offs om Europees voetbal halen. Voor volgend seizoen is zijn doel met name om opnieuw veel speeltijd te krijgen: “Ik wil niet meer terug naar Jong Ajax of ergens anders op de bank zitten. Ik speel nu veel en wil gewoon in de flow blijven.” Hij sprak nog niet met Ajax over zijn toekomst, hij staat dan ook nog tot medio 2019 onder contract in Amsterdam. Toch lijkt een terugkeer onwaarschijnlijk, met de grote concurrentie op de vleugels. Een langer verblijf bij PEC Zwolle is echter niet ondenkbaar: “Dat sluit ik zeker niet uit.”