Binnenkort zal er een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) worden georganiseerd door de directie van Ajax NV. Het belangrijkste agendapunt van deze BAVA is de benoeming van twee nieuwe Raad van Commissarisleden.

De twee personen die zullen worden voorgedragen zijn Peter Mensing en Leen Meijaard, laat Ajax weten op de officiële website.De Ondernemingsraad van Ajax heeft zich kunnen vinden in de aanbevelingen en zal zelf geen andere personen meer gaan voordragen. Op 14 april 2016 vindt de vergadering plaats.

Bestel nu het uitshirt met 50% korting + GRATIS bedrukking!

Meijaard (55) werkte in de jaren negentig als econoom bij het Ministerie van Financiën. Mensing (56) was tot 2008 werkzaam als consultant, Vice President en Senior Vice President bij Booz Allen Hamilton. Nu is hij onder andere lid van de Raad van Advies bij Ziggo.

Mensing en Meijaard worden voorgedragen om Dolf Collee en Hans Wijers op te volgen in de RvC. Leo van Wijk zal bij de benoeming van Mensing en Meijaard de rol van voorzitter overnemen. De RvC zal vanaf dat moment bestaan uit Theo van Duivenbode, Leo van Wijk, Ernst Ligthart, Peter Mensing en Leen Meijaard.