Zoals verwacht is Stanley Menzo per direct aangesteld als hoofd jeugdopleiding bij Ajax Cape Town. Begin dit jaar werd de 52-jarige oud-doelman van Ajax al in verband gebracht met deze functie. Vandaag maakten Ajax en Ajax Cape Town het wereldkundig.

De algemeen directeur van Cape Town, Ari Efstathiou, is blij met de aanstelling van Menzo. “Stanley brengt een enorme waarde mee voor de Ajax Cape Town Academy en hij zal ons helpen het gat tussen onze jeugd en de professionele tak te overbruggen. Zijn inzicht en ervaring in het Europese topvoetbal zal ons helpen onze talenten klaar te stomen voor het Europese podium. Hij zal nieuwe trainingsmethodes en technieken meebrengen van onze moederclub en zal, samen met Roger de Sa (hoofdtrainer, red.), de nieuwe systemen doorvoeren in onze club”, vertelt Efstathiou op de officiële website van Ajax.

Zelf kijkt de oud-doelman ook uit naar zijn nieuwe functie. “Het is fijn hier aan de slag te gaan. Samen met de staf kunnen we een extra dimensie toevoegen aan de ontwikkeling van jonge spelers. Zodat ze goede professionals worden. Het voelt goed om Ajax Cape Town te kunnen helpen, maar ook om Ajax Amsterdam te helpen sommige spelers op te leiden die klaar zijn voor Europa. Ik kijk uit naar deze uitdaging. Hoeveel ik hier ook ben om mijn ervaring te delen, ik hoop ook veel te leren van dit mooie land en de cultuur van deze mooie stad.”