Merel van Dongen is naast Joël Veltman, Davy Klaassen en Vaclav Cerny vaste columnist van Ajax. Vandaag schrijft zij op Ajax.nl over de drukke maand maart die eraan zit te komen met zowel de Ajax vrouwen als de Oranje Leeuwinnen.

Volgende week start de voorbereiding op het Olympische Kwalificatietoernooi met Oranje. De Leeuwinnen spelen op 2, 5 en 9 maart voor een plekje op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met Ajax doet Van Dongen ook nog mee om de hoofdprijzen. Mede door een aantal 1-0 overwinningen in de laatste weken heeft de ploeg een voorsprong van vier punten op FC Twente. In maart spelen de Ajax vrouwen tegen de Twentse ploeg (voor zowel de beker als de competitie) én PSV. Voor Van Dongen valt er deze maand dus veel te winnen maar kan ze ook alle prijzen aan zich voorbij zien gaan.

Van Dongen heeft een speciaal gevoel bij de getallen 2 en 3 vertelt ze op Ajax.nl. “23 is mijn lievelingsgetal. Het getal komt bijvoorbeeld terug in mijn social media- kanalen. Zo is merel23 mijn naam op Instagram en in het casino zou ik alles op #23 zetten. Bij het kiezen van een getal onder de 10 ga ik altijd voor 2 of 3 en als ik een lot koop, kies ik een eindcijfer 2 of 3. In de tijd dat ik in Amerika speelde had ik twee of drie jaar rugnummer 23.” Laten we hopen dat Van Dongen dit jaar 2 of, met een gouden plak in Rio erbij, 3 prijzen pakt.

Foto: ajaxheldinnen.nl