De transfer van Dries Mertens naar Ajax ketste af op de hoge vraagprijs van Utrecht, maar de speler zelf heeft zich professioneel opgesteld.

‘Utrecht weet dat ik mijn carrière wil uitbouwen, maar het is niet zo dat ik een vertrek zal eisen’, aldus Mertens vlak voor het verstrijken van de transferdealine in Het Nieuwsblad. ‘Alles draait nu goed bij Utrecht en ik heb het prima naar mijn zin.’

‘Om eerlijk te zijn, ik ben er ook niet zo mee bezig. We zien wel wat er gebeurt. Ajax zou voor mij wel een bekroning zijn, maar als het niet tot een transfer komt, dan is dat geen probleem. Dan maar komende zomer. Als het dan niet lukt, misschien de zomer erna.’

Met het oog op zijn ontwikkeling als voetballer zou Ajax een goede stap zijn volgens de Belg. ‘Ajax is een grote club en bondscoach Leekens heeft me aangeraden om naar een topclub te gaan. Het lijkt me een verstandige zet. Ik kan ook perfect de positie van Luis Suárez invullen.’

Tot een overgang kwam het niet. Ook Bas Dost, spits van Heerenveen, komt niet naar Amsterdam.

Tekst: VI