Voor de camera’s van Ajax TV keek Frank de Boer terug op de Klassieker. Behalve de 2-1 winst was er ook een domper te verwerken: Jaïro Riedewald is de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Volgens de Ajax-trainer was het opstellen van de jonge verdediger een weloverwogen keuze. ”We wisten wel dat hij last had, maar het was meer een bandje dat heel licht was ingescheurd. De artsen zeiden dat het wel weg zou ebben, maar dat bleek niet het geval. Misschien was hij niet helemaal vrij tijdens die actie aangezien hij flink in de grond schoot. Nu heeft hij ook een breukje opgelopen. Ik heb geen spijt dat ik hem heb opgesteld. We hebben dit samen met Jaïro en de medische staf afgesproken daarnaast was het natuurlijk een belangrijke wedstrijd voor ons. Voetbal is een risicosport en een ongeluk zit altijd in een klein hoekje.”

De Boer toonde zich content met de geleverde passie en strijd afgelopen zondag. ”Als je deze passie iedere wedstrijd toont, zijn er maar weinig tegenstanders die je kunnen verrassen. Natuurlijk zijn er dingen die beter moeten, maar met de passie en strijd zat het wel goed afgelopen zondag.”

Het volledige interview is te bekijken op de website van Ajax.