Naci Ünüvar is misschien wel de allergrootste belofte die er op dit moment in de jeugdopleiding van Ajax rondloopt. Ook Henk Spaan is onder de indruk van het 16-jarige toptalent en hoopt dat hij dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht mag maken.

“Wanneer Ünüvar moet debuteren? Ik zou zeggen: dit seizoen”,zegt de columnist in de podcast van De Derde Helft. “Bijvoorbeeld als Ajax op voorsprong staat in het voorjaar. Volgens mij is het geen hype. Ünüvar is gewoon een ontzettend goede voetballer. Hij scoort in belangrijke wedstrijden, heeft een héle goede vrije trap en je kunt hem aanspelen met drie man om hem heen. Ik vind het echt een heel goede speler.”

“Ajax moet niet de fout maken die ze met Nouri hebben gemaakt door hem veel te laat te brengen. Mohammed Ihattaren was ook zestien toen hij zijn PSV-debuut maakte.” Afgelopen week maakte Ünüvar nog grote indruk in Spanje, door namens Ajax O19 de eerste twee doelpunten te maken in het nieuwe Estadi John Cruyff, tegen de leeftijdsgenoten van Barcelona.