© Proshots

Schalke 04 kent een wisselend seizoen, maar Europees presteert het uitstekend. De laatste wedstrijden gaat het beter met Die Köningsblauen. Max Meyer wil die lijn doorzetten tegen Ajax. Toch laat de middenvelder ook weten veel respect te hebben voor de Amsterdamse club. “We moeten morgen aantreden zoals tegen Wolfsburg. We moeten in de ArenA alles voor elkaar geven. Iedereen weet waar het om gaat”, vertelt Meyer op de clubsite van Schalke.

“In mijn tijd als professionele voetballer zijn we nog nooit tot de kwartfinale gekomen”, vervolgt de jeugdinternational. “Ajax heeft veel jonge spelers, die technisch zeer goed weggelegd zijn. Ze zorgen voor attractief voetbal, durven aan te vallen en scoren veel. Daar zullen we voor moeten waken.”

Tot slot denkt Meyer dat beide teams respect voor elkaar zullen hebben, omdat zowel Ajax als Schalke Europees goed gepresteerd heeft dit seizoen. “Wij hebben respect voor Ajax en ik denk dat zij ook respect voor ons zullen hebben. We hebben allebei goed gepresteerd in de Europa League. We hebben goede wedstrijden gespeeld in Europees verband.”