Sonwabile Mfecane genoot van zijn stageperiode in Amsterdam. Het Ajax Cape Town-talent kijkt op de Zuid-Afrikaanse clubsite terug op de afgelopen maand. “Ik heb een erg goede tijd gehad in Amsterdam. Ook al was drie weken wel wat kort. Het was een hele goede ervaring voor mij als voetballer. Ik ben een betere speler geworden nu ik terugkeer naar Zuid-Afrika. Ik heb en goed gevoel overgehouden aan Nederland. Het niveau van de trainingen was erg hoog. In mijn eerste week was het vooral een kwestie van het team bijhouden. De laatste week ging een stuk beter. Het was een flinke tegenslag dat ik gelijk in de eerste week ziek werd, omdat ik me daar elke dag kon ontwikkelen”, vertelt de 17-jarige middenvelder.

Over een paar maanden keert Mfecane met Cape Town terug naar Nederland om hier een toernooi te spelen. De ervaring in Amsterdam maakt hem nog gretiger. “Ik heb nog een hoop om aan te werken. Ik denk dat deze ervaring me een betere speler heeft gemaakt. Ik ben nog geen complete speler, er is nog een hoop werk te verzetten. Daar ga ik in Zuid-Afrika aan werken. Wanneer ik terugkeer naar Nederland in mei zal ik een betere speler zijn dan de eerste keer dat ik daar kwam.”

Tot slot bedankt het talent zijn gastgezin én Ajax. “De familie waar ik verbleef was geweldig. Amsterdam is ook geweldig. Hard werken is nummer één. Er is altijd iemand die op je let. Heb geduld en blijf hard werken, dan komt het vanzelf. Ik wil Ajax bedanken voor de uitnodiging voor de afgelopen weken. Maar ook voor de geweldige trainingservaringen en alles wat de club voor me heeft gedaan. Het was geweldig, bedankt voor alles”, sluit hij af.