De trainer van Standard Luik, Michel Preud’homme, doet er in aanloop naar de ontmoeting met Ajax in de derde voorronde van de Champions League alles aan om zijn ploeg in de underdogpositie te manoeuvreren. Volgens de oud-doelman is de druk om zich voor de Champions League te plaatsen groot in Amsterdam.

“Ajax heeft een ploeg om Champions League te spelen”, zegt Preud’Homme tijdens de persconferentie. “Als je ziet welke spelers zijn hebben gekocht… Poeh, dat gaat om bedragen die wij bij Standard niet kunnen betalen. De druk bij hen is groot om na die investeringen de Champions League te halen. Wij hebben uiteraard ons plan. Wij gaan ze uit hun comfortzone halen. Daar heb ik vertrouwen in.”

“Nederlanders zijn gemaakt om de waarheid te vertellen”, vervolgt de trainer. “Het gevoel in de pers is volgens mij dat Standard geen grote opgave voor Ajax moet zijn. We gaan het zien. Of we er een fysieke strijd van moeten maken? Daar hebben wij de type spelers niet voor. We zullen met goed voetbal proberen te winnen”, aldus Preud’Homme.

Huntelaar optimistisch: “Sturm Graz achteraf gezien lekkere opwarmer”