Ajax1.nl sprak met Mido over onder andere de finale tegen Manchester United. De voormalig spits is tegenwoordig trainer in Egypte en kent zodoende vele grote Egyptische talenten. Voor Mido steekt Karim Hafez er bovenuit en de Egyptenaar weet te melden dat Ajax interesse heeft in de linksback van RC Lens.

“Bij Lens speelt Karim Hafez. Hij is linksback en echt een heel groot talent. Hij is nu 21 jaar en komt constant op. Echt een typische linksback voor Ajax. Hij was afgelopen seizoen heel goed en ik heb gehoord dat Ajax geïnteresseerd is. Ik denk ook echt dat hij bij Ajax past”, aldus Mido.

Karim Hafez is een linkervleugelverdediger die veelvuldig opkomt. De Egyptenaar wordt op dit moment door RC Lens gehuurd van het Belgische Lierse SK. Het contract van Hafez loopt tot media 2018. In het huidige seizoen kwam Hafez, mede door zijn deelname aan de Afrika Cup, tot 23 wedstrijden voor Lens. Tot dusver speelde Hafez vier interlands.

Ajax beschikt over een aantal spelers die als linksback uit de voeten kunnen. Daley Sinkgraven, Nick Viergever en Jairo Riedewald zijn de linksbacks in de huidige selectie, maar officieel behoort het ook tot de mogelijkheden dat de verhuurde Mitchell Dijks zich weer bij dit drietal voegt. Of Hafez daadwerkelijk op de lijst staat bij Ajax is niet bekend.