Egyptenaar zelf zegt in een interview met VI zeker 12 doelpunten te hebben gemaakt bij een eerlijke kans

Na het vertrek van Martin Jol en de komst van Frank de Boer als coach voelde Ahmed ‘Mido’ Hossam dat zijn speelkansen fors gereduceerd waren bij Ajax. ‘De Boer heeft me gezegd dat ik niet fit genoeg was om een basisspeler te zijn.’

‘Ik was het daar niet mee eens’, vertelt Mido in de nieuwe editie van Voetbal International. ‘Maar ik respecteer zijn mening en mezelf, daarom heb ik besloten mijn contract op te zeggen. Ik zal het je eerlijk zeggen: ik denk dat Frank de Boer een goede trainer is, mijn probleem was echter; hij gaat weer werken volgens de Ajax-filosofie. Dat wil zeggen dat jeugd de voorrang krijgt. Ajax is onder De Boer een nieuwe weg ingeslagen. Ik hoor daar niet meer bij.’

‘Het is niet geworden bij Ajax wat ik hoopte’, vervolgt de Egyptische aanvaller. ‘Als ik na de winter een eerlijke kans had gekregen, zou ik zijn geëindigd op een aantal van twaalf tot vijftien doelpunten. Het is helaas niet zo gelopen. Ik was niet fit toen ik kwam, maar ben wel fit geworden. Vervolgens wilde ik gaan invallen en scoren. Dat is ook gelukt. De laatste stap kon ik echter niet maken.’

Tekst: VI – Foto: afdb.nl – Oscar