© Proshots

Voorafgaand aan de Europa League finale tegen Manchester United sprak Ajax1.nl met Ahmed Hossam, beter bekend als Mido. De voormalig spits van Ajax traint tegenwoordig de Egyptische club Wadi Degla en analyseert daarnaast voor beIN Sports. Voor zijn werk als analist bekeek Mido de halve finale van Manchester United tegen Celta. De Engelsen maakten een goede indruk op de Egyptenaar.

“Manchester is een erg sterk team, met een sterke en slimme coach. Hij weet hoe hij belangrijke wedstrijden moet spelen. Hij kan zijn team zeer goed voorbereiden op zulke wedstrijden en ook een aantal spelers is al gewend om belangrijke wedstrijden te spelen. Ik denk dat het lastig wordt voor Ajax. United beschikt over zeer talentvolle spelers”, aldus Mido.

Met name collega spits Kasper Dolberg kan op lovende woorden van de oud-Ajacied rekenen. “Dolberg is een briljante spits. Hij is heel jong, kan goed afmaken en beweegt snel. Het is weer een voltreffer van Ajax. Ik verwacht een grote toekomst.“

Mido is onder de indruk van het spel van Ajax, maar waarschuwt het jonge team voor de sluwe tegenstander. “Ajax speelt heel goed dit seizoen, maar ik denk dat het lastig is om zo’n open wedstrijd als tegen Lyon en Schalke te spelen tegen United. Ze moeten hun speelstijl een beetje aanpassen, zodat spelers als Rashford en Martial niet te veel ruimte krijgen. Zoveel ruimte kunnen dat soort spelers goed benutten. Het is een finale en daarom moet Ajax de speelstijl iets veranderen. Wanneer je alleen maar bezig bent met aanvallen en mooi spel, kunnen er grote problemen ontstaan. Iets meer verdedigen lijkt mij verstandig.”

Oude vriend Zlatan moet de finale helaas missen. Direct toen bekend werd dat Zlatan geblesseerd was, stuurde Mido hem een berichtje. “Een speler als Zlatan wordt heel erg gemist. Hij was de belangrijkste speler dit seizoen. Hij is al 35 jaar, maar nog steeds heeft hij zoveel energie. Hij bewoog zelfs nog meer dan toen hij jonger was, dus hij zal zeker gemist worden door United. Direct na zijn blessure heb ik hem een WhatsApp-bericht gestuurd. Ik geloof dat hij zich goed voelt.”