Vrijwel direct nadat Ahmed ‘Hossam’ Mido, Ajax eerder deze week te kennen gaf weg te willen uit Amsterdam, leek de boomlange aanvaller al te kunnen zwemmen in het aantal aanbiedingen van clubs die hem begeerden. De media schreven hem zonder harde bevestiging van de clubs zelf al namen als Fulham en Newcastle United toe. Buiten Engeland zou zelfs RSC Anderlecht in de race zijn voor de aanvaller.

Maar dat de centrumspits al wist waar hij heen zou gaan toen hij Ajax liet weten het – iets te krappe – shirt met de rode baan in het binnen niet meer aan te trekken, lijkt op niets gebaseerd. “Ik ben er nog niet uit, ik heb nog zo’n 48 uur nodig om een besluit te nemen over een mogelijke transfer. Maar er staan enkele aanbiedingen open uit Egypte en Spanje,” reageert Mido zelf op een concrete aanbieding van zijn oude club Al-Zamalek uit Egypte.

Mido kan terugkeren naar zijn vaderland of naar de Spaanse Primera Division, zo lijkt voorlopig de enige bevestigde belangstelling. “Ik heb met coach Hossam Hassan van Al-Zamalek (Egypte, red.) gepraat,” zo vertelde de inmiddels dubbele ex-Ajacied op de Egyptische televisie. “Hossam heeft mij benaderd. Ik heb beloofd dat ik zijn voorstel zou overwegen, maar ik twijfel nog. Vanwege de media in Egypte.”

“Ze voerden, de laatste keer dat ik voor Zamalek speelde, een ware oorlog tegen mij,” vervolgt een over te media zeurende Mido, die in Egypte ook niet zijn beste tijd had. In de periode die hij speelde voor de club uit Cairo (zomer 2009), kwam hij slechts één maal tot scoren en kampte hij al met wat overgewicht. Hierdoor vertrok hij al snel uit Cairo, om terug te keren in de Premier League, dit keer bij West Ham United.

Al-Zamalek, dat in Egypte als één van de grotere voetbalclubs geldt, zou Mido nu dus met plezier terughalen naar Gizeh. Maar ook enkele Spaanse clubs zouden Mido ten zuiden van Nederland willen zien voetballen. ”Ik voel me aangetrokken tot de aanbieding van Zamalek, vooral door de aanwezigheid van Hossam Hassan als hoofdtrainer en Ibrahim Hassan als directeur, maar ik heb ook nog aanbiedingen van Espanyol en Deportivo de la Coruña waarover ik wil kunnen nadenken. Ik zal zorgvuldig om gaan met de opties die voor mij liggen,” aldus Mido, die er nog aan toevoegt – en dat is vrij hilarisch, gezien de reputatie en gemiddelde duur van ieder contract van de beste man: ”hoe dan ook, als ik naar Zamalek ga, dan zal ik blijven tot het einde van dit seizoen.”

Foto: afdb.nl – Oscar