Mido en Andy van der Meyde hebben in een aflevering Bij Andy in de auto herinneringen opgehaald van hun tijd bij Ajax. Mido vertelt een mooie anekdote over het buitenspeldoelpunt van Wamberto in de Beker finale tegen FC Utrecht.

“De bekerwedstrijd werd vijf of zes dagen gespeeld nadat we kampioen waren geworden. We hadden die week vier of vijf dagen lang feest gevierd en konden nauwelijks meer over het veld rennen. Ik kan me goed herinneren dat ik bij de warming-up nog de champagnelucht rook.”

“Nadat ik de eerste goal scoorde, maakte Utrecht twee goals. En toen kwam Wamberto in de laatste minuut. Hij stond ver buitenspel, maar de grensrechter zag het niet. Iedereen rende toen achter Wamberto aan. Maar ik rende achter de grensrechter aan en begon hem te knuffelen. ‘Ga weg, man’, riep hij toen naar me. Ik zag dat het buitenspel was, maar hij gelukkig niet. Het was één van de mooiste momenten in mijn carrière omdat de Utrecht-spelers en fans al feest aan het vieren waren. Het was echt geweldig, haha!”

In 2010 haalde Martin Jol de aanvaller terug naar Ajax. Nadat Jol was ontslagen, vertrok Mido ook omdat hij niet in de weg wilde staan voor een jonge speler. “Frank de Boer vroeg of ik wilde blijven. Maar ik voelde dat ik in de weg kon gaan staan van een talent, omdat ik niet meer de oude speler was van mijn begin bij Ajax. Ik ben blij dat Ajax nu een goede mix heeft van talent en ervaren spelers.”

Vertonghen: “Kan me ook voorstellen dat De Ligt bij Ajax wil blijven”