Op De Toekomst leidde Frank de Boer de eerste training van Ajax in 2011, zijn eerste als hoofdtrainer met een contract tot medio 2014. Hoewel hij hoopte met een schone lei te kunnen beginnen, ontbraken twee spitsen op het eerste appèl.

Ahmed ‘ Mido’ Hossam had Ajax per brief op de hoogte gesteld dat hij op zoek is naar een andere uitdaging en zich niet meer voor de training zou melden ondanks een doorlopend contract tot medio 2011. Mounir El Hamdaoui kwam wel netjes opdagen, maar meldde zich opnieuw bij dokter Edwin Goedhart vanwege keelklachten. Goedhart constateerde een keelontsteking en verbood de aanvaller deel te nemen aan de training.

Omdat Ajax Mido huurt van Middlesbrough heeft de club na het ontvangen van de brief van de Egyptenaar contact opgenomen met de Engelse club. Inmiddels is Ajax in gesprek met de advocaat van Mido om mee te werken aan een vertrek van Mido, die in zes duels driemaal scoorde in Amsterdamse dienst.

Hoewel Mido van de daken schreeuwde het beste met Ajax voor te hebben en alles over te hebben voor de Ajax-supporters verlaat hij de Amsterdam ArenA als een dief in de nacht met een briefje. Via zijn advocaat – er is geen direct contact geweest tussen Ajax en Mido – heeft Ajax vernomen dat de spits nog in Egypte verblijft. Hij zegt op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging, ziet geen toekomst in Amsterdam en wenst Ajax daarom direct te verlaten.

Hoewel Ajax onder de nieuwe hoofdtrainer succesvol is en een duidelijk ander spelsysteem speelt, mist De Boer een specifieke nummer negen in de spits. De oplossing met Siem de Jong is niet ideaal en iemand als Mido had De Boer graag achter de hand gehad.

Bron: Telegraaf