© Proshots

Volgens Arek Milik is Ajax onder Peter Bosz creatiever en aantrekkelijker dan in zijn tijd onder Frank de Boer. Milik verruilde Ajax afgelopen zomer voor Napoli. “Als ik Ajax nu zie spelen, krijg ik het idee dat de ploeg attractiever speelt en tactisch vrijer is dan vorig jaar. Toen speelden we tegen teams die wisten wat we gingen doen. Ik vroeg me vaak af wat we anders moesten gaan doen, zodat we de tegenstander wel konden verrassen. Deze ploeg kan in de laatste dertig, veertig meters doen wat het wil. Er is meer creativiteit, zowel op het middenveld als op de vleugels. Misschien leidt deze vrijere tactiek uiteindelijk niet tot de meeste punten. Die conclusie trek ik nu nog niet, maar ik vind het huidige spel mooier om naar te kijken”, zo vertelt hij aan Ajax Life.

Hoewel het spel volgens hem is verbetert, ziet hij nog steeds een groot verschil met zijn huidige club.  “Napoli heeft genoeg kwaliteit om op topniveau in de Champions League te blijven spelen. Dat is wel een verschil met Ajax. Als we bij Ajax op de training jong tegen oud speelden, zat ik bij de oudere spelers. Ajax heeft drie of vier ervaren spelers nodig op de bepalende posities om de ploeg stabiel te houden. Anders blijf je wisselvallig.”

Milik gaat in het interview ook nog in op zijn opvolger Kasper Dolberg. “Ik hoor dat hij nog steeds vrij stil is, maar in het veld doet hij het fantastisch. Hij spreekt met zijn voeten. Zijn rechterbeen is meedogenloos. Kasper is een groot talent. Ajax zal hem ooit voor veel geld verkopen.”