Zaterdag dook er ineens een gerucht op over een mogelijk transfer van Arek Milik naar Olympique Marseille. Milik voelt hier echter niets voor en blijft Ajax om verschillende redenen trouw.

De Franse TV zender Canal+ meldde eerder vandaag dat Olympique Marseille zich zo snel mogelijk zou willen versterken met ‘de nieuwe Lewandowski’. De zaakwaarnemer van de 21-jarige spits laat echter weten dat Milik zich op zijn plek voelt bij Ajax. Milik zou om verschillende redenen Ajax ook helemaal niet willen verlaten.

“We hebben al jaren een goede band met Olympique Marseille, maar over Milik is geen officieel contact geweest. Hij zal Ajax dit jaar om verschillende redenen ook niet willen verlaten. We hebben al eerder twee clubs afgewezen en Milik heeft niet voor niets een contract tot 2019,” laat zaakwaarnemer David Przemyslaw Pantak aan BeIN Sports weten.

De verschillende redenen waarom de Poolse spits Ajax niet wil verlaten, zijn helder. “Ajax is voor jonge spelers een geweldige club om te zijn. Ook is de omgang met Frank de Boer en de rest van technische staf erg goed te noemen. Bovendien is hij geliefd bij de fans. Een ander punt is dat hij bij Ajax zeker is van speeltijd. Met het EK van 2016 in het achterhoofd is dat zeker niet onbelangrijk.”

Komende zondag neemt Milik het met Ajax in De Goffert op tegen NEC. De spits heeft in twee Eredivisiewedstrijden één keer gescoord.