Milik
Arek Milik

Ajax licht definitief de optie tot koop op Arek Milik meldt De Telegraaf. De Poolse spits kwam dit seizoen op huurbasis over van Bayer Leverkusen. Ajax had daarbij een optie bedongen om hem voor 2,8 miljoen euro over te nemen. Met het lichten van de optie gaat automatisch een vooraf besproken driejarig contract in.

De beslissing van directeur voetbalzaken Marc Overmars kost Ajax de vooraf vastgestelde transfervergoeding en was een eigenlijk een formaliteit. Het aanstaande contractnieuws is een opsteker voor Milik, die zondag in het EK-kwalificatieduel met Ierland geblesseerd uitviel met een blessure aan zijn linkerknie. Onderzoek in Amsterdam wees uit dat de buitenste knieband ernstig verrekt is. Ajax kan daardoor de twee tot vier weken niet over de Pool beschikken.

UPDATE: Bevestiging AFC Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Arek Milik en Bayer Leverkusen. De spits tekende in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2015 en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2019.

Milik werd geboren op 28 februari 1994 in Tychy, Polen. De international wordt dit seizoen gehuurd van Bayer Leverkusen. In de overeenkomst was een optie tot koop opgenomen. Hij maakte op 3 augustus 2014 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal PEC Zwolle – Ajax (1-0). Ajax nieuws Ajax1.nl

Tot nu toe speelde de Pool 33 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin 23 doelpunten.