Ajax heeft woensdagavond een zakelijke 0-2 overwinning behaald in Heerenveen. In een zeer zwakke wedstrijd was Arek Milik de grote man met twee doelpunten. Het eerste doelpunt van Milik kwam uit een penalty, de tweede uit een goede voorzet van Dijks.

Ajax trad als vanouds weer aan in een 4-3-3 opstelling met Mitchell Dijks als linksback. Verrassend in de opstelling van Frank de Boer was het feit dat Thulani Serero Riechedly Bazoer mocht vervangen. De Boer gaf aan niet tevreden te zijn over het spel van Bazoer in de laatste wedstrijden. Ook mocht Lasse Schöne weer in de basis beginnen ten faveure van Anwar El Ghazi.

Beide ploegen begonnen zeer onrustig in Friesland. De eerste grote kans was voor Mitchel Te Vrede van Heerenveen. De spits mocht hard op goal koppen na een vroege voorzet, maar Jasper Cillessen redde goed. Na deze kans van Heerenveen leek Ajax wakkergeschud. Met grote kansen voor Klaassen en Milik leek een doelpunt aanstaande, maar na deze twee kansen werd Ajax weer steeds slordiger. Vlak voor rust leek Klaassen een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om Ajax op voorsprong te zetten. De aanvoerder kon alleen doorlopen op Erwin Mulder, leek de bal gemakkelijk in de hoek te kunnen plaatsen, maar verzuimde dit. Vlak nadat Klaassen de bal op Mulder schoot, ging de vlag van de grensrechter in de lucht. Zo gingen Heerenveen en Ajax met 0-0 de rust in. In de rust kwam Anwar El Ghazi in het veld voor Lasse Schöne.

Na rust begon Ajax sterker, maar was het met vlagen nog altijd zeer slordig. In de 56e minuut dook Dijks gevaarlijk op in het strafschopgebied van Heerenveen. De voorzet van de linksback kwam op de arm van Kenny Otigba. Scheidsrechter Gözübüyük twijfelde geen seconde en legde de bal op de stip. Net als afgelopen zondag tegen Utrecht mocht Arek Milik achter de bal gaan staan. De Poolse spits schoot onberispelijk raak en stuurde Mulder naar de verkeerde hoek 0-1.

Een kleine zeven minuten later waren het weer Dijks en Milik die belangrijk waren. De linksback stoomde op aan de linkerflank en bereikte Milik met een piekfijne voorzet. Milik liet ook nu weer zien in topvorm te verkeren en schoot de bal goed achter Mulder 0-2

Na de 0-2 mocht Heerenveen de bal rustig rondspelen van Ajax, maar dit resulteerde niet in grote kansen voor de thuisploeg. Fischer mocht Younes nog vervangen en Sinkgraven kwam in het veld voor Klaassen. De aanvoerder leek, toen hij het veld verliet, wat last te hebben van zijn hamstring. Het enige smetje op de zakelijke overwinning van Ajax was de gele kaart van Mitchell Dijks. De linksback stond op scherp en is zodoende geschorst voor de wedstrijd tegen FC Twente. Ajax speelde de bal vervolgens rustig rond en trok de 0-2 over de streep.

Na de overwinning staat Ajax weer aan kop in de Eredivisie. PSV heeft nog altijd een gelijk aantal punten en het verschil in doelsaldo is nog altijd zes in het voordeel van Ajax. Ervan uitgaande dat beide ploegen allebei de wedstrijden winnen, moet PSV in ieder geval nog acht doelpunten goed maken op Ajax. Wanneer Ajax met meer doelpunten verschil blijft winnen, wordt de druk op PSV nog hoger. Het beloven spannende weken te worden in de Eredivisie.