Arek Milik baalt van het teleurstellende gelijkspel van Ajax tegen FC Utrecht (2-2). De Amsterdammers keken na 84 minuten zelfs tegen een 0-2 achterstand aan, maar door doelpunten van Klaassen en Milik werd er uiteindelijk toch nog gelijkgespeeld. “Ik heb een dubbel gevoel. Ten eerste voel ik me slecht na deze wedstrijd. We speelden echt heel slecht. We maakten veel fouten en verloren veel ballen. Toch is er ook een goed gevoel, omdat we nog een belangrijk punt hebben behaald”, laat Milik weten aan Ajax TV.

“Misschien zorgt dit punt er uiteindelijk wel voor dat we kampioen worden”, vervolgt de spits. “Natuurlijk moeten we rustig blijven; er komen nog drie wedstrijden aan. Daarop moeten we ons volledig concentreren.”

De Poolse spits werd vier minuten voor het einde van de wedstrijd neergehaald in het strafschopgebied door Willem Janssen. De Utrechtse-middenvelder raakte echter eerst de bal, waardoor de strafschop discutabel was. “Het voelde als een penalty. Op het veld dacht ik dat er contact was met mijn tegenstander. Dat was er ook, maar op televisie zag ik net dat het geen strafschop was. Hij raakte eerst de bal. Dat is duidelijk. We hebben een beetje geluk gehad, maar dat is ook belangrijk. Als je voetbalt en je wil kampioen worden, dan heb je geluk nodig.”

 Ajax staat door dit gelijkspel op gelijke hoogte met PSV. De Amsterdammers staan nog wel eerste door een beter doelsaldo (+6). “We hebben nog drie wedstrijden en moeten ze allemaal winnen om kampioen te worden. Dat is makkelijk. Althans… Zo makkelijk is het natuurlijk niet. We gaan zien wat er gaat gebeuren.”