Terwijl het grootste gedeelte van de Ajax-selectie mee was naar China, bereidde Arek Milik zich voor op het EK in Frankrijk. Omdat de Ajacieden in China bij elkaar waren konden zij het mislopen van de titel gezamenlijk verwerken. Milik moest dat in zijn eentje doen. “De eerste dag na zondag was het moeilijkst. We hebben de kans laten lopen en ik kan dat nog steeds niet verklaren. Het is onze schuld. We hebben twee keer van De Graafschap gewonnen in de ArenA en ik wilde zó graag kampioen worden, maar helaas… ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’. We moeten beter worden. Al is het moeilijk om er niet aan te denken”, vertelt Milik in gesprek met het Poolse Przeglad Sportowy.

De 22-jarige spits is de enige Ajacied die meedoet aan het EK in Frankrijk. Daar heeft hij zijn medespelers bij Ajax maar niet al te veel mee geplaagd. “Ik heb medelijden met de Nederlanders, want ik heb veel respect voor Oranje. Mijn medespelers waren ook niet echt in voor een grapje, helemaal niet na dit seizoen.”

“Ik zou willen dat ons team bereikt had wat zij de afgelopen jaren hebben bereikt. Ze stonden in de finale in Zuid-Afrika en werden derde in Brazilië”, vervolgt de Pool, die op 1 juni oefent tegen het Nederlands elftal. “Ik heb aan het einde van het seizoen iedereen een fijne vakantie gewenst, maar tegen sommigen heb ik ‘tot ziens’ gezegd”, doelt hij op de Nederlanders.